Масово
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» I can always count on you
Вто Яну 09, 2018 7:36 pm by moon;

» Young adult / lionel n' moon/
Вто Яну 09, 2018 7:30 pm by moon;

» Dawn with arms of roses
Вто Яну 09, 2018 7:20 pm by moon;

» The rising moon is on the shine. • April and Dorian
Вто Яну 09, 2018 7:17 pm by April

» let it all go, let it all go away.
Вто Яну 09, 2018 7:15 pm by April

» April и Meera
Вто Яну 09, 2018 7:08 pm by April

» Другарче за ГИФ
Вто Дек 26, 2017 8:22 pm by April

» And it feels like heaven, when I kiss the devil ll SPAM
Нед Дек 24, 2017 12:32 pm by Lissabelle

» Brenard Bracken / 24 / Lord of Stone hedge
Нед Дек 03, 2017 4:55 pm by Matthias.


Daenyra Celtigar; Megan Follows / Open /

Go down

Daenyra Celtigar; Megan Follows / Open /

Писане by Aenys Celtigar. on Пон Юли 24, 2017 12:34 pm


Daenyra Targaryen Celtigar
Power is always fleeting.
50 | Wife of the late Ardrian Celtigar, Valide of Claw Isle
councilor of Aenys Celtigar | Courts - Targaryen | FC: Megan Follows
Лейди Денира от дома Таргариен бе най-красивата роза в градините на родителите си. Единствено дете, единствена дъщеря и единствен шанс за слава и охолство. Още от дете Денира бе подготвяна за кандидат съпруга на някой от братовчедите си - принц и бъдещ крал от главния клон на Таргариен. Гордостта и самочувствието си бе взела от баща си, ала всичко останало бе научила от майка си. А именно как да оцелява в мъжкия свят, в който бе родена. От поколение на поколение жените в този клон на Таргариен изучаваха изкуството на отровите. Всяко растение разполагаше с вещества, кое от кое с по-разнообразни качества и все още млада и с надеждите някой ден да бъде кралица, Денира бе научена да използва тайните на танините в своя полза.

Бяпа изминали години и тъй силно очаквания момент бе настъпил - Денира и родителите й пътуваха към Кралски Чертог, където щяха за пръв път да представят младата дама в цялата й прелест пред кралското семейство и синовете им. Въпреки че властелините на седемте кралства били впечатлени и пленени от младата Денира, фактът че в последните години Таргариен били започнали да отхвърлят дълговековната си традиция за запазване на кръвта и да вземат дъщери от чужди домове си оставал. Но все пак, за да спестят разочарованието на родителите й и подготовката, през която са минали, за да стигнат дотук, Кралят и обичната му Кралица уредили брак между Денира и един от другите знатни родове от Стара Валирия, а именно Селтигар от Рачешкия остров. Тъй като единственият им мъжки наследник Ардриен тъкмо бил навършил нужните години, церемонията не отнела твърде дълго по отношение на планиране и изпълнение. Кралското семейство дори настояло сватбата да се състои във Великата септа на Белор, като след това новите Лорд и Лейди Селтигар можели да дадат клетвата си директно пред Короната.

У Денира никога не разцъфнали чувства към Ардриен, единствено дълг на съпруга. Седем красиви деца, които обичаше от дъното на душата си тичаха из залите на двореца. Седем красиви херувимчета и едно черно петно в очите на проклетото копеле, което Ардриен имаше наглостта да постави в утробата на онази Баратеон. И докато Денира с лекота успяла да ликвидира майката на тази издънка, отровата й никога не успяла да достигне до момчето Клоу. Колкото и да го мразеше тя, Ардриен не бе позволил на Денира да го нарани, а след него и Енис. Колкото и да обичаше децата си, почти всяко от тях бе успяло да я разочарова по някакъв начин. Според нея Енис бе твърде прощаващ и миролюбив, затова и трябваше да отрови любовта на живота му, за да го научи да губи и да му спести гнева на Ардриен, който можеше да направи нещо много по-ужасно със селското момиче. Едната й дъщеря бе избрала оръжията, а от останалите три само една бе проявила желание да бъде като майка си, с потенциал някой ден да седи на трон.

Сега Денира стоеше на специално отреден трон до този на сина си в Рачешкия остров като негов съветник и носител на титлата "Валиде на острова", отреждана единствено на законната майка на лорда, позволяваща й да отговаря за придворните дами на острова и да избира подходящи съпруги на синовете си, но не и да налага мнението си. Крайното решение все пак оставаше това на Енис. Заобиколена от децата си и зарината почти до уши в богатствата на острова, Денира така и не можеше да усети болката от вдовството, защото така и не бе проявила обич към покойния си съпруг. Напротив. Едновременно се радваше, че го няма и се страхуваше, че децата й не са готови да поемат всичко в свои ръце. Строга и често дръзка и манипулативна в думите си тя не се страхуваше да ги съветва, дори това да ги разгневи или нарани.


- името и ликът не подлежат на промяна;
- нека желаещите се свържат преди това с мен на ЛС;
- запазвам си правото да освободя героя при неизпълнение на изискванията, нередовност или по желание на самия потребител;
avatar
Aenys Celtigar.
Targaryen - courts
Targaryen - courts

Posts : 967
Join date : 23.07.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите